film
Regisseur: 
Jaar: 
2011
Genre: 
za.08 sep

Screening Art / Crime & uitreiking BUTawards 2012

Masterclass Rémy Couture

Rémy Couture, een grimeur uit Quebec, wordt in 2009 thuis gearresteerd en later aangeklaagd

In 2009 heeft de politie een special effects maker uit Quebec opgepakt: Rémy Couture. In december van dit jaar vindt de rechtszaak plaats, waarin hij wordt aangeklaagd wegens het verspreiden van obsceniteiten en het corrumperen van de moraal.

De politie van Montreal reageerde op klachten over zijn website Inner depravity.com. De website bestaat niet meer, maar de beelden zijn nog te zien op BREAK via Rue Morgue 666. Toegegeven, de beelden en de films zien er dusdanig echt uit, dat men het de politie amper kwalijk kan nemen dat ze het materiaal voor echt aanzagen. De kwaliteit van de special effects in de handen van een echte meester als Rémy is dusdanig hoog, dat niemand het onderscheid nog kan maken tussen echt en nep. Dit roept belangrijke artistieke, kunstzinnige, maar helaas op rechtelijke vragen op.

ART/CRIME handelt over geweld, fictie, en censuur in films, maar ook over het juridisch grijze gebied dat internet nog steeds is. Deze indrukwekkende documentaire laat velen aan het woord, waaronder de underground filmmaker Nacho Cerda (Aftermath), Robert Morin, en Patrick Senechal.


za 08 sep - 20:00 tot 22:00
Nieuwe Veste theaterzaal
2190

Screening Art / Crime & uitreiking BUTawards 2012

zo 09 sep - 14:00 tot 17:45
Nieuwe Veste theaterzaal
2210

Masterclass Rémy Couture

BUTFF zoekt vrijwilligers

BUTFF vrijwilligers

Meehelpen in het team van BUTFF??
Voel jij je aangesproken door de BUTFF thema's en heb je zin om samen met filmfreaks en andere BUTFF vrijwilligers een leuk festival mee te maken?
Kijk hier om je in te schrijven als vrijwilliger bij BUTFF.