DAstrugistenDA

DAstrugendistenDA, ja u leest het goed, een dichterscollectief uit Brussel met een vrijwel onuitspreekbare naam. Sommigen kunnen niet genoeg van het BUTFF krijgen daar horen de DAstrugendistenDA ook bij en dan in meerdere opzichten. Hun performance duurde niet alleen de hele middag maar ze willen ook het liefst elk jaar weer op het BUTFF staan.

BUTFF zou het BUTFF niet zijn zonder de medewerking en tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Sommigen draaien al jaren mee en het aantal vrijwilligers groeit maar door. De onBUTsman heeft onderzocht wat hen drijft: 'Op weg naar het BUTFF zorg ik er voor dat ik met mijn kop op een andere golflengte kom en als ik daar helemaal aangekomen ben dat nestel ik me in een warm bad van rare en spannende dingen en mensen.' einde citaat.
Een andere vrijwilliger: 'BUTFF laat zien dat er makers zijn die met een klein BUTget meer kunnen dan makers die over een groot BUTget beschikken,

's Middags verschijnt er een processie van vreemde BUT-wezens op de grote markt. Niet iedereen kan de vreemd uitgedoste groep waarderen en roept dat het niet pedagogisch verantwoord is. Maar de meeste mensen vinden het toch wel apart en een enkeling doet vrolijk mee.

Op het plein roept een bezoeker dat hij een klacht heeft over de onBUTsman: 'hij heeft geen klachten.'

Vanavond is de afsluiting van het BUTFF in Het Hijgend Hert. De lineup is te lang en en te waanzinnig om deze volledig op te sommen. Maar we weten van de voorgaande jaren dat je die zeker niet mag missen. De laatste dag gaat iedereen er nog een keer tegenaan. Tegenwoordig nemen de vrijwilligers op maandag vrij zodat ze de afsluiting niet hoeven missen.

Het is het jaar van de Apocalyps dus vrijwel zeker de laatste aflevering van het BUTFF. Om het einde van de wereld uitbundig te kunnen vieren hebben we op 21 december om 6 uur nog 'Het Laatste Avondmaal' gepland. Mocht in het onwaarschijnlijke geval en tegen alle voorspellingen in, de wereld toch niet vergaan dan zijn we er volgend jaar gewoon weer!

BUTFF zoekt vrijwilligers

BUTFF vrijwilligers

Meehelpen in het team van BUTFF??
Voel jij je aangesproken door de BUTFF thema's en heb je zin om samen met filmfreaks en andere BUTFF vrijwilligers een leuk festival mee te maken?
Kijk hier om je in te schrijven als vrijwilliger bij BUTFF.