Zoals u kunt zien zijn er terroristen in Breda gesignaleerd.Ze leggen bommen, plannen acties en dreigen onze brave burgers te ontvoeren. Paniek in de stad is uitgebarsten. Maar op het BUT-plein is iedereen rustig en de bezoekers kunnen het goed met ze vinden. De BUT-organisatie reageert: rustig mensen alles en iedereen is onder controle.
Dit laat meteen de waanzin van het BUTFilmFestival zien.

Regisseur Jean-Jacques Rousseau uit België is op het BUTFF aangekomen. Zijn film Karminsky-Grad draait en dat zullen we weten ook. De regisseur laat meteen weten dat er geen foto's van hem genomen mogen worden voordat hij zich heeft omgekleed. Een dame die niets vermoedend passeert als hij de kleedkamer verlaat loopt gillend van schrik weg. De regisseur die inmiddels de 60 ruim is gepasseerd roept haar nog na: "Rustig mevrouwtje, ik ben geen terrorist." Rob van Eyck, ook een regisseur uit België, van ongeveer dezelfde leeftijd, laat een onuitwisbare indruk achter met zijn trilogie Afterman. Een trilogie waarvan de laatste film nog moet worden geschoten.

Antoine Bouten de Belgische dichter begint zijn optreden met een Belgenmop. De Belgen hebben een nieuwe gevechtshelikopter uitgevonden... eentje met een schietstoel. Hij merkt op 'jullie BUTTERS begrijpen wel wat voor effect dat geeft.'

Ondertussen bereidt wethouder Wilbert Willems zijn toespraak voor de studenten award voor. Deze felbegeerde prijs is gewonnen door 'Lieve Jeroom.' De studenten die de film gemaakt hadden waren overigens niet in de zaal aanwezig; hoe BUT kan je worden.

Later op de avond is in de Graanbeurs BUT-Black-Friday los gebarsten. Schuddende hoofden en wuivende haardossen begeleiden de ondergondse tonen van de muziek. De graanbeurs barst werkelijk uit zijn voegen. Je kunt het aan de buitenkant zien en horen. De bewakers herkennen het BUT-publiek al van verre en begeleiden ze naar de juiste plek. We hebben na afloop veel werk verzet om de voegen weer op de juiste plaats te krijgen. BUT-geweld zal geen sporen achterlaten.

Vandaag bereiden we ons voor op de BUT Zone Graphic AND en vooral over het optreden van Vera Bremerton maken we ons uiterst ongerust. Vanavond dus allen naar de Avenue.

BUTFF zoekt vrijwilligers

BUTFF vrijwilligers

Meehelpen in het team van BUTFF??
Voel jij je aangesproken door de BUTFF thema's en heb je zin om samen met filmfreaks en andere BUTFF vrijwilligers een leuk festival mee te maken?
Kijk hier om je in te schrijven als vrijwilliger bij BUTFF.