BUT Vrijwilliger

We zijn nog maar amper een dag onderweg of de slijtage slaat al toe.  De tekens hiervan zijn duidelijk op het gezicht van onze medewerker Adriaan af te lezen. Voor onze medewerkers is het BUTFF een ware veldslag. We zijn al weken bezig met de voorbereidingen. En dat beginnen we duidelijk te merken als we tijdens het festival tot diep in de nacht in de weer zijn.

Opvallend is dat er dit jaar veel gasten uit Italie zijn, niet alleen de regisseurs maar ook hoofdrolspelers en zelfs producers zijn meegekomen. Van de film Morituris en Breakdown Reward zijn de regisseurs aanwezig. Maar ook andere landen zijn goed vertegenwoordigt. De hoofdrolspeler van Gallino, the Chicken System Octavio komt uit Spanje. De regisseur en van Breakdown reward is Elias Georgopoulos uit Griekenland. Dit zijn ook meteen de tips voor zaterdag.
Als we met hen praten is toch weer verbazingwekkend hoeveel we gemeen hebben. Filmmakers die de soort kleine produkties maken die op het BUTFF vertoond worden, krijgen steeds minder mogelijkheden om hun films te produceren en vertoond te krijgen. Hun enthousiasme en gedrevenheid is aanstekelijk. Kijk naar een van de afleveringen van BUT-TV en het wordt direkt duidelijk wat we hiermee bedoelen.

Zelfs de levende legende Jules Deelder en regisseur Leo Verheul van Pablo & Poezie waren bij de vertoning van hun documentaire aanwezig. Hier was de interaktie van het publiek met Deelder tijdens de film verrassend. Deelder kon zich niet weerhouden om meerdere malen luidkeels toelichting te geven op de vertoonde beelden. Hij wist fijntjes de hilariteit van de documentaire te vergroten wat het publiek goed kon waarderen, dat was duidelijk te merken aan de aanzwellende lachsalvo's die gelukkig geen slachtoffers opleverden.

Morgen wordt een echte drukke dag. De dichters komen morgen goed los op het plein. Aangevoerd door dichterscollectief DastrugistenDA. Zwervende dichters komt u tegen in het centrum en 's avonds besluiten we met BUT Zone Graphic AND in de Avenue.

BUTFF zoekt vrijwilligers

BUTFF vrijwilligers

Meehelpen in het team van BUTFF??
Voel jij je aangesproken door de BUTFF thema's en heb je zin om samen met filmfreaks en andere BUTFF vrijwilligers een leuk festival mee te maken?
Kijk hier om je in te schrijven als vrijwilliger bij BUTFF.