BUTFF publiek stroomt de zaal uit

Vijf dagen lang was de apocalypse aanwezig in Breda. Het plein van kunstencentrum Nieuwe Veste was omgetoverd tot een bruisend festival terrein waar bezoekers, gasten en organisatie elkaar vonden en konden genieten van performances en goede gesprekken.

In vier zalen vertoonde het BUT Film Festival meer dan 50 films dit jaar. De zalen waren goed gevuld en de films werden goed ontvangen. De gasten en bezoekers praten met veel plezier nog na over het festival

Meer gasten dan ooit!

De zevende editie van het festival trok meer filmmakers en gasten dan ooit. Overal kwamen de filmmakers vandaan om het festival even te bezoeken of om meerdere dagen te genieten van de unieke sfeer die in Breda te vinden was. Enkele hoogtepunten waren Remy Couture die een masterclass gaf op zondag waarbij hij een jongedame omtoverde tot een ware zombie. Huan Vu die even langskwam om een Q & A en een interview te doen over zijn film Die Farbe. Jonnie Hurn, producer en acteur in Monk3ys die in stijl een interview gaf met onze BUT TV crew. Daarnaast zijn er vele andere gasten geweest die hebben geproefd van het BUT Film Festival en fan geworden zijn van dit unieke festival!

BUTFF awards!

Voor de tweede keer werd dit jaar de Groundbreaker award uitgereikt. Deze award is door de organisatie in het leven geroepen om iemand in de scene te eren voor diens werk. Dit jaar kreeg Rémy Couture de Groundbreaker award voor zijn levensechte special effects. De Feature Length Award ging naar Peter Bebjak voor diens film Evil. De Short Award ging naar Simon Lahm voor zijn film Justus, Cinema of the Dead. De Studenten award ging naar Max, Una, Jeroen, Marlijn, Remco en Jasper allen studenten aan de kunstacademie St.Joost.

Van 4 tot en met 8 september 2013 zal de achtste editie van het BUT Film Festival gehouden worden in Breda. Dit jaar is het thema Evilution, the remainders of the apocalyps!

BUTFF zoekt vrijwilligers

BUTFF vrijwilligers

Meehelpen in het team van BUTFF??
Voel jij je aangesproken door de BUTFF thema's en heb je zin om samen met filmfreaks en andere BUTFF vrijwilligers een leuk festival mee te maken?
Kijk hier om je in te schrijven als vrijwilliger bij BUTFF.